ქათმის მწვადი დარიჩინით ტორტილიაში


4 ულუფა

30 წუთი

მარტივი

შემადგენლობა:

  • ქათმის მკერდის 2 ნაჭერი
  • 1 ლიმონი
  • 1 ჩაის კოვზი გამხმარი ან ცოცხალი ორეგანო
  • 1 კბილი ნიორი
  • მწიკვი დარიჩინი
  • 1 სუფრის კოვზი ზეთი
  • 3 სუფრის კოვზი ბერძნული იოგურტი
  • 1 სუფრის კოვზი მაიონეზი
  • ¼ წითელი წიწაკა
  • 1 პატარა სალათი
  • 4 ტორტილია
  • მარილი

მომზადების წესი:

  1. ხორცი მოათავსეთ ჭურჭელში. მოაყარეთ ლიმონის ცედრა და მოასხით ლიმონის წვენი.
  2. დაუმატეთ მარილი, ნიორი, დარიჩინი და ზეთი. კარგად აურიეთ, თავზე დაახურეთ და გააჩერეთ სულ ცოტა ერთი საათი.
  3. გააცხელეთ გრილი.
  4. ხორცი შეწვით რამდენიმე წუთით ორივე მხრიდან
  5. შეურიეთ იოგურტი და მაიონეზი
  6. ერთი წუთის განმავლობაში გააცხელეთ ტორტილიები გრილზე, შემდეგ მოათავსეთ თეფშზე და წაუსვით ½ სუფრის კოვზი იოგურტის და მაიონეზის ნარევი.
  7. ტორტილიებზე დააწყეთ ხორცი, წაუსვით იოგურტი, წვრილად დაჭრილი წიწაკა და სალათი.
  8. დაახვიეთ ტორტილიები და მიირთვით
?ხშირად დასმული კითხვები