თეთრი თევზის ფილე კუსკუსით


2 ულუფა

30 წუთი

მარტივი

შემადგენლობა:

  • 2 ცალი თეთრი თევზის ფილე (ნებისმიერი)
  • 1 ლიმონი
  • ოხრახუში 1 პატარა კონა
  • 200 გ ჩერის პომიდორი
  • 100 გ კუსკუსი
  • 2 სუფრის კოვზი ძმარი (ბალზამიკო)
  • 2 სუფრის კოვზი ზეთი
  • ½ კიტრი
  • 2 სუფრის კოვზი შავი ან მწვანე უკურკო ზეთისხილი
  • მარილი, წიწაკა

მომზადების წესი:

  1. ფილეს ნაჭრები დააწყვეთ ფოლგაზე, დააყარეთ მარილი, წიწაკა, დაასხით ნახევარი ლიმნის წვენი და ოხრახუშის ნახევარი.
  2. პომიდორი 4-ად გაჭერით და დააწყვეთ თევზის გარშემო. დააფარეთ ფოლგა, შემოუკარით გვერდები, მოამზადეთ 15-18 წუთის განმავლობაში.
  3. სანამ თევზი მზადდება, 100 მლ ადუღებულ წყალში გახსენით კუსკუსი, დაახურეთ თავზე და გააჩერეთ 5 წთ.
  4. დაჭერით დარჩენილი პომიდორი, შეურიეთ კუბებად დაჭრილ კიტრს, ოხრახუშს, ლიმონის წვენს და ზეთისხილს. დაამატეთ ძმარი და ზეთი, მარილი, წიწაკა და მიირთვით თევზთან ერთად.
?ხშირად დასმული კითხვები