თეთრი თევზის ფილე კუსკუსით
2 ულუფა
30 წუთი
მარტივი

შემადგენლობა:
- 2 ცალი თეთრი თევზის ფილე (ნებისმიერი)
- 1 ლიმონი
- ოხრახუში 1 პატარა კონა
- 200 გ ჩერის პომიდორი
- 100 გ კუსკუსი
- 2 სუფრის კოვზი ძმარი (ბალზამიკო)
- 2 სუფრის კოვზი ზეთი
- ½ კიტრი
- 2 სუფრის კოვზი შავი ან მწვანე უკურკო ზეთისხილი
- მარილი, წიწაკა
მომზადების წესი:
- ფილეს ნაჭრები დააწყვეთ ფოლგაზე, დააყარეთ მარილი, წიწაკა, დაასხით ნახევარი ლიმნის წვენი და ოხრახუშის ნახევარი.
- პომიდორი 4-ად გაჭერით და დააწყვეთ თევზის გარშემო. დააფარეთ ფოლგა, შემოუკარით გვერდები, მოამზადეთ 15-18 წუთის განმავლობაში.
- სანამ თევზი მზადდება, 100 მლ ადუღებულ წყალში გახსენით კუსკუსი, დაახურეთ თავზე და გააჩერეთ 5 წთ.
- დაჭერით დარჩენილი პომიდორი, შეურიეთ კუბებად დაჭრილ კიტრს, ოხრახუშს, ლიმონის წვენს და ზეთისხილს. დაამატეთ ძმარი და ზეთი, მარილი, წიწაკა და მიირთვით თევზთან ერთად.